Graffes möbler

Jag och min kära rumskompis har spenderat helgen i Värmland. Jag har insett vidden av galenskap i detta landskap, bland annat genom att läsa den här skylten i Vålberg.

Öppettider Graffes möbler
Öppnar de flesta dagar vid 9 eller 10. Då och då så tidigt som 7, men vissa dagar så sent som 11 eller 12. Vi stänger ungefär 17.30 eller 18, ibland vid 16, men ibland inte förrän 23 eller 24. Vissa dagar, eller eftermiddagar, är vi inte här överhuvudtaget, men på sistone har jag varit här nästan jämt, förutom när jag är någon annanstans, men jag borde vara här då också.


Vill klargöra att denna text är exakt likadan som på den riktiga skylten, eftersom jag noga skrev av vartenda ord i min mobiltelefon. I övrigt gick vi på skyltlördag, och dansade till "mössens julafton" inne på Brittas café. Vi väntade också på att få godis av tomten, som alla barn skulle få. Tyvärr hade tomten en skenande vit häst med sig, så han gav upp och åkte hem till tomtemor igen. Besvikna vandrade vi hemåt.


/U


Strålande jul?

Snart är det jul i våra hus och jag vill inte köpa presenter.
Som student utan något extraknäck så känner jag att det inte finns pengar att köpa presenter till tjocka släkten. Kanske är jag tråkig när jag säger att julen har blivit materialistisk, men det är tyvärr något jag verkligen känner av när det är riktigt knapert som nu.
Hur ska detta gå?
Kanske är det bäst att jag stänger in mig i min lägenhet och firar anti-jul.

Från jul till närmare tider.
I helgen vankas det inflyttningsfest i min lägenhet. Jag har fått en ny inneboende. Så tar ni en promenad i Mariestad så kanske, kanske ni hör vår lilla fest. Sen blir det till att dra ut en sväng till statt. Förutsatt att pengarna räcker.
Pengar ,ja...julklappar.....fan!
Måste allting röra sig om pengar? Jag vill flytta ut i skogen och bygga upp en liten by. Där kommer inte pengar existera, och alla delar med sig till varandra!....hmm drömma går ju...

Nu blir det till att återgå till omvärlden. Vår klass har ju fredagsfika, och idag är det jag som är med och ordnar fika. GOTT!


E

Kyla hör vintern till!

Nu ska jag tala emot U. Jag tycker faktiskt det är mysigt när det faller vita flingor ute. Visst, det är kallt men då kan man ju faktiskt klä på sig mer kläder.
Vad skulle vintern vara utan kyla och snö? Ingen vinter alls!
Jag tror heller inte att man skulle uppskatta sommaren lika mycket ifall det skulle vara varmt året om. Så på det sättet ser jag positivt på kylan och snön. För man vet att det komer bli varmare så småningom.
Så nu hoppas jag att den här snön ligger kvar fram till jul.
Fast det är förstås bara önsketänkande. Plusgrader väntas komma till slutet av veckan. Tusan också!

Allt för mig denna kalla och mysiga novemberkväll!

/Q

Motvilja

Jag kan inte leva så här. Jag kan inte leva i detta helvetiska kaos av kyla.
Nej. Det går inte./U

Öppet Hus på Västerhöjd

Denna trista lördag vankas det Öppet Hus på Västerhöjd. Nio stycken själar orkade släpa sig upp på morgonen och bege sig hit för att i fyra timmar hålla till i textsalen.
     Vår uppgift denna dag består av att vi flitigt ska jobba för att få färdigt inför nästa upplaga av vår väggtidning Stretch. Ni som går på Västerhöjd, den ska bli läst! Samtidigt som nya och nuvarande elever ska kunna gå runt och få inspiration inför framtida val.
     Alla arbetar hårt för att få klart sina reportage. Det skrivs om allt från resor till mobiltelefoner. Alla med sin egna prägel på texterna. Det ska bli spännande att få läsa de slutliga resultaten!
     Snart är det dags för lite käk. Tror det stod korv med bröd på matsedeln. Efter en och en halv timmes arbete kurrar det nog rejält i allas magar. I alla fall i min!
     
Nu ska jag återgå till mitt arbete. De sista finslipningarna på mitt reportage måste göras. 

/Q
    

Skövde Kulturnatt

Som sagt besökte jag och mamma Kulturnatten igår. Vi beskådade en stund den spännande eldshowen, som tyvärr inte fullt ut kunde leva upp till sitt rykte på grund av de hårda vindarna. När vi tröttnat på eldspottande människor i stora, svarta kläder gick vi in till Stadsbiblioteket för att se författaren och poeten Bon Hansson, som i september i år släppte sin bok "Kärlek - hur fan gör man?" och som just nu turnerar runt med sin "Heja världen show". På en scen smyckad av vita draperier och rosa hjärtan pratade Bob Hansson om kärlek, prestation och om varför man inte vågar. Det var ett mycket tänkvärt och intressant framträdande.
När Bob Hansson sagt sista ordet vandrade vi upp till konsthallen för att titta på utställningar av olika konstnärer och av Mode och Kläder-programmet på Kavelbro. De hade gjort en klädkollektion med namnet "Sötsaker", vilken bestod av klänningar tillverkade av konfekt.
Vi besökte även Valhall, där Magnus Beischer med band spelade. Oturligt nog hade de en pinsamt liten publik, och genren föll mig inte riktigt i smaken, men såklart hade de stor musikalisk talang.
Efter det korta besöket i Valhall gick vi återigen till Stadsbiblioteket. Där skulle det bli samtal om boken "426 dagar i Iran", som handlar om två Falköpingsbor som hamnade i iranskt fängelse efter att ha fotat en militäranläggning. Ämnet var väldigt intressant, men framträdandet var ändå ganska fattigt. Både mannen som upplevt detta hemska inferno i Iran och kvinnan som ställde frågorna, var synbart väldigt nervösa och hade svårt att uttrycka sig.
Vi hann också se Therese, som läste upp dikter som hon själv skrivit, och musikskolans elever som spelade på  sina blåsinstrument. 
Även om vissa delar av Kulturnatten inte höll högsta klass vill jag ge en ros till Skövde Kommun och Studjefrämjandet för att de anordnat denna kulturella tillställning.


/U

Matlagning

Just nu är jag i full färd med att laga mat. Min mamma kommer nämligen hem till mig och Emma idag. Eftersom jag är och för alltid kommer vara, den raka motsatsen till en hemmafru, så är det i princip en enda maträtt jag kan laga; kyckling och färskpasta. Den är supergod och superenkel att göra. Super, helt enkelt!
Ungefär såhär gör man:

Tina kycklingfiléer och skär dom i tärningar. Stek kyckligtärningarna i en stekpanna, och tillsätt sedan creme fraiche, lite soja, och vitlöks -och persiljebuljong i önskad mängd. Koka detta i några minuter. Ja, och så ska man koka pasta till det då. Inte så svårt. Lagom för mig, med andra ord. Och medan jag nu sitter här och skriver så lär ju kycklingen bränna fast i pannan...
Hur som haver. Jag och min mamma ska besöka Skövde Kulturnatt ikväll, och självklart tänkte jag rapportera om tillställningen, för er som inte tänker gå dit. Och, så vill jag såklart tipsa om Västerhöjds Öppet Hus imorgon, med start klockan 10:00. Jag och hela min skönskrivande (?) klass kommer vara där. Don't miss it!

/U

Våga gilla Lidl!

Jag tycker det är lite lamt på bloggen här, så kanske har vi drabbats av ploggtorka igen. Vem vet, men nu vill jag ta ett snack med er om Lidl. Det är ingen "dålig, tysk skit", vilket många uppfattar det som. Okej, dom har väl ganska mycket egna varor, men en stor del av sortimentet består faktiskt av vanliga produkter (svenska) som du kan hitta i vilken
ICA-butik som helst, bara att det är billigare. Kan det ens bli bättre än så? Lidl har Estrella- och OLW-snacks, Wella schampoo för drygt halva priset! Våga gilla Lidl!
Varför skäms man för att bli sedd på Lidl? Varför går man in där snabbt som attan, plockar åt sig det viktigaste och försöker ta sig ut så fort som bara är möjligt?
Nu ska jag inte generalisera, för endel tycker ju faktiskt om Lidl. Jag är nog en av dom. Lidl är billigt.

Döm inte stackars Lidl på rykte och utsida, gå in och ta dig en svängom så kanske du får dig en tankeställare.

(Inte världens roligaste samtalsämne, men jag skriver om någonting i allafall, kom igen nu flickor och pojkar och skriv!)

Life's good. See you.

/G


Hej tomtegubbar!

Den tiden från det att skolan har dragit igång igen efter ett långt sommarlov tills det att det är jul känns varje år precis lika kort. Det går hur snabbt som helst och nu är vi snart framme vid, enligt mig, den mysigaste högtiden på hela året. Jag har inte ens kommit på tanken att ens fundera över vad jag önskar mig eller vad jag ska köpa för julklappar till mina nära och kära, men eftersom det faktiskt är inte ens två månader kvar till julafton så tål det att tänkas på.

Jul i allmänhet då är som sagt den absolut mysigaste högtiden. Det är vad jag tycker i allafall. Det är kallt ute och man gömmer sig under varma halsdukar och gosiga, stora vinterjackor medan man smyger runt på stan i hopp om att hitta den perfekta julklappen. Alla är trevliga mot varandra när det närmar sig jul. Det är faktiskt sant. Folk tänker mer på andra, både på familjen och på främlingar. Det står barn och sjunger julsånger och det säljs glögg och pepparkakor hej vilt. Mysigt? Ja.
Lussebullar! Jag höll nästan på att glömma. Lussebullar och julmust... och julskinka... och gröt, såklart... och sill, dopp i grytan. Okej, det finns en hel del man bara inte kan klara sig utan när det är jul. Alltså, en jul utan julmust? Nej, det finns inte i min värld. Fast skulle jag välja mellan en jul utan lussebullar eller utan julmu... Bryt, nej, det går inte!

Jag vill ha paket och tomte, så tänker jag. Tomten förresten, jag vet ju såklart allt det där med flygande renar och tomtenissarna och att han får in önskelistan om man har varit snäll och sådär... Vem kom på allt det där egentligen? Bara en tanke, men det var inte det jag ville få fram. Jag bara tänker att en jul då man skippar tomten, då undrar jag lite hur folk tänker. Tomten är ju "huvudpersonen" på jul! Honom kan man ju inte bara glömma. Det är som att strunta i påskägg eller att inte kasta ägg på fönsterrutor under Halloween. Nu är det såklart personer som struntar i det också, men jag tänker minsann hålla på med äggkastning och toalettpappersinslagning av trädgårdsväxter tills jag är 95! Så det så.

Life's good. See you.

/G


RSS 2.0