Mellandagsrea

Jaha då var julen över då gott folk och det är dags att ge sig ut på mellandagsrean.
     Visst är det underbart med rea när man kan gå och titta på all gammal skit som affärerna inte blivit av med de senaste åren. Så är det i alla fall i många butiker.
Är det kanske så att rean bara är till för att affärerna ska kunna bli av med kläderna de inte kunde sälja i somras, eller förra våren? De säger att det ska vara en viss procent rabatt i hela butiken men då har de ju bara det som ingen velat köpa förr, vill man köpa det nu bara för att det är billigare? Ja, kanske det, för de flesta som handlar gör det bara för att det är så billigt att det blir svårt att låta bli.
Men det bästa av allt är ju när man hittar den där julklappen som man köpt till någon för några hundra och som det nu är halva priset på. Men, men man får väll skylla sig själv.
     Nej, nu får jag sluta att klanka ner på rean för i vissa fall kan man ju ha tur att hitta något riktigt fint och en del affärer har bra kläder som de har utförsäljning på. Så skunda er in till stan och se om ni har turen med er, för det bästa försvinner ju först.


/W

 


Databeroende!

MSN, facebook, helgon, bilddagboken... Är de verkligen så viktiga? Största delen av "dagens ungdomar" (tantuttryck) går in på datorn så fort de kommer åt. Ni kanske inte vet om det, lärarna, men i stort sett alla sitter inne på bilddagboken eller på MSN i webform under lektionerna. Kanske vid sidan av arbeten men ändå inloggade. Det känns väl ganska ovärt egentligen. Man är i skolan kanske fyra-fem timmar under hela dagen och inte ens då kan man slita sig från facebook. Dessutom är ju inte så mycket folk inne just då eftersom alla är i skolan. Och det är ju otroligt ovärt att sitta på datorn och skriva till någon i samma klassrum.
Jag ska inte säga att jag inte är likadan men jag måste nog dra till med att vi är för beroende av datorn! Man vaknar - kollar bilddagboken. Man sitter i skolan - helgon ligger bakom reportaget. Man kommer hem - MSN som gäller. Aah... och så vidare. Eller också är det till och med så att man går in på allt fyra gånger om dan. Känns det värt? Nej. Då har det ju inte hunnit hända mycket.

Mer socialt liv - mindre facebook-liv!

Life's good. See you.

/G

RSS 2.0