Skövde Kulturnatt

Som sagt besökte jag och mamma Kulturnatten igår. Vi beskådade en stund den spännande eldshowen, som tyvärr inte fullt ut kunde leva upp till sitt rykte på grund av de hårda vindarna. När vi tröttnat på eldspottande människor i stora, svarta kläder gick vi in till Stadsbiblioteket för att se författaren och poeten Bon Hansson, som i september i år släppte sin bok "Kärlek - hur fan gör man?" och som just nu turnerar runt med sin "Heja världen show". På en scen smyckad av vita draperier och rosa hjärtan pratade Bob Hansson om kärlek, prestation och om varför man inte vågar. Det var ett mycket tänkvärt och intressant framträdande.
När Bob Hansson sagt sista ordet vandrade vi upp till konsthallen för att titta på utställningar av olika konstnärer och av Mode och Kläder-programmet på Kavelbro. De hade gjort en klädkollektion med namnet "Sötsaker", vilken bestod av klänningar tillverkade av konfekt.
Vi besökte även Valhall, där Magnus Beischer med band spelade. Oturligt nog hade de en pinsamt liten publik, och genren föll mig inte riktigt i smaken, men såklart hade de stor musikalisk talang.
Efter det korta besöket i Valhall gick vi återigen till Stadsbiblioteket. Där skulle det bli samtal om boken "426 dagar i Iran", som handlar om två Falköpingsbor som hamnade i iranskt fängelse efter att ha fotat en militäranläggning. Ämnet var väldigt intressant, men framträdandet var ändå ganska fattigt. Både mannen som upplevt detta hemska inferno i Iran och kvinnan som ställde frågorna, var synbart väldigt nervösa och hade svårt att uttrycka sig.
Vi hann också se Therese, som läste upp dikter som hon själv skrivit, och musikskolans elever som spelade på  sina blåsinstrument. 
Även om vissa delar av Kulturnatten inte höll högsta klass vill jag ge en ros till Skövde Kommun och Studjefrämjandet för att de anordnat denna kulturella tillställning.


/U

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0