Stora och mäktiga? Nej!


   Igår eftermiddag gick jag och en klasskompis ner på stán för att göra ett test för regnjackor. Det är nämligen så att det är våran uppgift till nästa upplaga av vår väggtidning Stretch på skolan.
   Den här dagen slog de mig vilken fruktansvärd skillnad det gör ifall affärens personal är trevlig! För visst kommer man hellre tillbaka till en butik där personalen är hjälpsam och trevlig än till en där de i stort sett ignorerar en?
   De tre första affärerna vi besökte var JC, Carlings och Stadium. Vi gick snällt fram till en expedit och frågade om det var ok för dem om vi tog lite kort.
   - Självklart är det de! fick vi till svar och vi satte genast igång. De blev av och på med jackor för min kära kompis som fick agera modell. Vi provade allt från Marwin jackor till Everest jackor, alla väldigt fina och vad vi ansåg bra kvalitétsmässigt sett!
   Sedan var det dags för oss att entra H&M samma visa här också. Vi gick vänligt fram till en expedit och frågade om det gick bra att fota. Men! Gjorde det de? Icke sa nicke! Det fick vi ju absolut inte göra! För de hade tydligen fotoförbud.
   Jag kan inte förstå vad det är med H&M. De tror att de är så himla mycket mäktigare och bättre än andra buktiker. Kan de inte bara svälja sin stolthet och se till oss kunder, vad det är vi vill mötas av i affären. 
    En annan sak också är att man sällan får någon hjälp på de sättet att personalen kommer fram och frågar ifall man behöver hjälp med något. Nej, då måste man istället springa land och rike runt för att hitta en själ att fråga och sånt gillar vi inte!  Så ett minus till H&M på den fronten!
   Vår slutstation fick bli Yap. Där vi vi tog oss ett strög genom affären innan vi tillslut hittade en regnjacka, det som vi faktiskt var ute efter.
   Likaså här så gick det alldeles utmärkt att vi fotograferade lite. Men, nu ska jag ge Yap ett stort plus till deras personal! Vi behövde inte ens be om hjälp innan en kille var snabbt framme för att hjälpa oss och berätta historien bakom just den jackan vi kikade på. Sånt här älskar jag! När personalen tar eget initiativ och kan se ifall en kund behöver hjälp. Nu förstår väl jag att de såklart är ute efter att få sälja något. Men, so what? Vi är väl oftast där för att antagligen hitta något att köpa. Så jag tror inte det finns många som klagar när personalen är hjälpsam, som på Yap. 

   Så idag skulle jag vilja hissa Yap för deras hjälpsamhet gentemot kunderna och jag vill dissa H&M som tror att de är så stora och mäktiga! (för ni har väl alla hört på RIX Morronzoo?)

Allt för mig ikväll!

/Q 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Äntligen är det någon som säger det! Det är det allra värsta som finns att komma in i en butik där personalen är otrevlig, så jag håller fullkomligt med dej Q. Ni som ännu inte varit med om otrevlig personal var glada för det och jag hoppas att ni slipper vara med om det.

/W

2008-10-16 @ 17:15:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0