Den anonyma bloggen "skrivmaskin"
Hej, goddag och välkommen!

Nu är vi på gång, hela gänget som bloggar på "skrivmaskin". Kul. Riktigt kul. För oss som vet vad det handlar om. För dig som har råkat hamna här av en slump, när du surfar genom blogglandskapet, måste det vara rena grekiskan. Eller urdu. Eller farsi, cymru, rumänska eller något annat fullständigt obegripligt språk.
  
I och för sig förstår du väl koden, du okände bloggläsare. Det står ju på svenska. Men varför "skrivmaskin" finns här och vad avsikten bakom bloggandet är har du ännu inte en aning om. Jag säger bara: ha hopp och var tålmodig. Det kommer!
  
Jag ingår inte i redaktionen. Jag är bara ett slags övervakare, ansvarig utgivare som det heter på tidningsspråk.  De som skriver allt annat här, redaktionsmedlemmarna, de är elever som går på Medieprogrammet på gymnasiet i Skövde (nä, det är inte Sveriges tråkigaste stad, du skulle bara veta hur kul VI har på Medieprogrammet!), andra året, med inriktning Textkommunikation.
  
Så där, nu vet du lite mer. Mycket mer kommer du att få veta när redaktionen har fått färdig sin redaktions- och informationsruta och lagt ut den här på sidan. Så välkommen tillbaka!

Visst är det väl trevligt att jag skriver/talar till dig, du som läser det här?

Det kallas för målgruppsuppfattning. Det handlar om att ständigt och hela tiden vara medveten om vem det är som ska läsa det jag skriver. "Mottagaren av budskapet", så brukar jag förklara det när jag undervisar i kommunikation. Det är hos budskapets mottagare - just nu hos dig - som jag ska flirta in mig. Jag ska ju få dig att vilja läsa mer av mina texter för att de är så jämrans kuliga, innehållsrika och underhållande.

Du får ursäkta att redaktionen inte riktigt har kläm på det där än. Att flirta med målgruppen, menar jag. De är ju lite nya i jobbet. Men det kommer, det lovar jag. Jag ska trumma in det i dem, för det är mitt jobb som deras lärare.

Ha de' och vi ses, hörs eller vad det nu är vi gör!

HEJ DÅ!  /T

   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0